Výživová (metabolická) liečba rakoviny

15.02.2012 12:08

Rakovina nie je schopná rozvíjať sa a prežiť v zdravom tele”.

Toto nie je tzv. Alternatívna medicína, ale liečba stravou, z ktorej človek žije.

UPOZORNENIE! TENTO ČLÁNOK JE INFORMATÍVNY A NIE PORADENSKÝ. PORAĎTE SA SO SVOJÍM (NAJLEPŠIE VÝŽIVOVÝM) LEKÁROM!

Poznámka Kampane za pravdu v medicíne: Účelom tohoto materiálu nie je odradiť pacientov od konvenčnej liečby chemoterapiou a ožarovaním. To je na slobodnom rozhodnutí pacienta. Jediným účelom je informovať pacientov s rakovinou o pozadí, ktoré sa za konvenčnou (ortodoxnou) liečbou skrýva. V prípade pochybnosti a neistoty pacient nemusí prerušiť chemoterapie a ožarovania a predsa môže podstúpiť túto liečbu stravou a doplnkami I v kombinácii s konvenčnou liečbou. Metabolická liečba (hlavne probiotiká) totiž pomáha znížiť vedľajšie účinky chemoterapie a ožarovaní a pomáha zrekonštruovať zničený imunitný systém.

Veľká skupina biológov poukazuje na to, že hlavým faktorom ( okrem psychiky a prostredia ), čo spôsobuje rakovinové ochorenia je defekt vo výžive. Každý človek má v tele rakovinové bunky, ktoré sú za predpokladu správnej výživy úspešne kontrolované dôležitými vitamínmi, minerálmi a enzýmami.

Mnoho výskumov poukazuje na to, že výskyt rakoviny je omnoho väčší tam, kde je veľká spotreba živočíšnych proteínov (mäsových výrobkov, tukov, mlieka atď.). (Poznámka: KPM nepropaguje vegetariánstvo ani iné podobné výživové odvetvia) Naopak tam, kde je väčšia spotreba rastlinných proteínov, ovocia, zeleniny strukovín atď., je výskyt rakoviny omnoho menší až minimálny.

”Je úplné klamstvo ak niekto tvrdí, že človek musí jesť mäso aby získal potrebné bielkoviny. Bielkoviny (kvalitné a ľahko stráviteľné) sa totiž nachádzajú aj v rastlinách a najmä v strukovinách” .

Rakovina sa môže vyvíjať a je schopná žiť a prežiť len v kyslom prostredí, ktoré je vytvárané mäsitou a inou živočíšnou stravou (mlieko, vajcia, syry…) a nadmerným konzumovaním cukrov (hlavne bieleho cukru) Metabolická medicína oddávna poukazuje na to, že rakovina miluje cukor , ktorý tiež významne prispieva k prekysľovaniu tela. (Napokon, na tomto princípe je robené vyšetrenie PET, kde sa pacientovi podáva rádioaktívna glukóza, ktorá “vysvieti” nádor, keďže rakovina glukózu priťahuje).

Naopak, rakovina nie je schopná žiť a prežiť v zásaditom (alkalickom) tele. Zásadité telo sa vytvára stravou, ktorá zahrňuje ovocie, zeleninu, minerálne vody, obilniny ( čierny chlieb , AVŠAK PACIENT, KTORÝ PRÁVE TRPÍ RAKOVINOU BY NEMAL JESŤ DROŽDÍM KYSNUTÉ PEČIVO) atď. Najdôležitejším faktorom na dosiahnutie zásaditého tela je adekvátny príjem čistej neminerálnej vody – minimálne 2 a pol litra denne!) Zdravý človek by mal mať na tanieri 60% zásaditej stravy (rastlinná strava – ovocie, zelenina, obilniny, strukoviny) a len 40% acidickej (živočíšnej) stravy (mäso, mlieko, ryby, vajcia atď.). Avšak chorý človek môže konzumovať len 20% živočíšnej stravy a človek s rakovinou musí živočíšnu stravu vylúčiť úplne a okamžite!

Preto, jediná efektívna terapia pozostáva v OKAMŽITEJ a KOMPLETNEJ zmene stravy (za účelom detoxifikácie organizmu a vytvorenia zásaditosti tela) a vylúčenia látok, ktoré obsahujú karcinogény (mäso, cigarety, sladkosti, alkohol…). Chorobu možno ovplyvniť a zvrátiť dôsledným dietetickým programom, obsahujúcim úplne prírodné jedlá a vitamínové dodatky (multivitamíny).

Ako prvý krok, pacient má počas 3-4 dní jesť LEN zeleninu, resp. zeleninové šťavy (Breussová kúra) (najlepšie domáce ovocné džúsy), Tieto môžu byť obohatené o cesnak a iné protipliesňove potraviny. Po týchto dňoch exkluzívnej diéty má pacient prijímať zásaditú stravu, ktorá má pozostávať zo 100% prírodnej stravy s prízvukom na SUROVÉ, ČI ZAPARENÉ jedlá, obzvlášť zeleninu, najlepšie zelenú zeleninu (paprika, cesnak , brokolica, špenát, kapusta, kaleráb a iné, ktoré nie sú bohate na cukry). Zdrojom bielkovín NESMIE byť mäso a mlieko, ale mandle, proso, sezam, pohánka, obilniny a rôzne strukoviny.

Účinky cesnaku sa taktiež spomínajú v mnohých výskumoch. Rakovinové bunky nie sú schopné prijímať kyslík (preto má pacient ľahko športovať, ak mu to len trochu sily dovolia) . Úlohou cesnaku (hlavne germánia, ktorý sa v ňom nachádza), je dopraviť kyslík do rakovinového prostredia. (Užitočná je aj vysoko alkalická voda s vysokým obsahom kyslíka (napr voda KAQUN). Cesnak je tiež známy svojimi protipliesňovými, antibakteriálnymi, antimikrobiálnymi účinkami a považuje sa za prírodné antibiotikum.

Breussová kúra Rudolf Breus zaznamenal 96% úspešnosť v liečbe rakoviny počas 30 rokov kariéry (24000 pacientov). Ako tvrdí, nasledujúci, úplne prírodný liek, ktorý dokázal uľaviť množstvu chorých, je založený na “vyhladovaní rakoviny” a vytvorení zásaditosti tela. Džús pozostáva z týchto piatich jednoduchých zmesí a podáva sa denne aspoň 45 dní:

Zloženie:
3 diely cvikly
1 diel – mrkva
1 diel – zeler
1 zemiak veľkosti slep. vajca
1 petržlen

Uvádzané množstvá sú použité odhadom – od oka.

Užívanie cviklovej šťavy čistí organizmus od škodiacich mikroorganizmov, usadenín, čistí krv, lymfatický systém, kĺby, črevá … Pitie cviklovej šťavy je vhodné kombinovať s pitím čajov podporujúcich aktivitu močového systému – aby to všetko odchádzalo z organizmu von.

Príprava:
Zeleninu len umyjeme a oškrabeme (aby ostala aj šupa), prípadne len pri umývaní odrhneme niečím drapľavým – napr. kefkou. Viditeľné kazy na zelenine odkrojíme preč (príp. aj celý kus vyhodíme). Nakrájame ju na menšie kusy, aby vošli do mašiny a aby ich motor zvládol – pri rozkrajovaní odhalíme prípadné kazy vo vnútri zeleniny, a vykrojíme ich preč (príp. ju aj vyhodíme). Potom zeleninu odšťavíme v elektrickom odšťavovači. Šťavu cedíme cez sitko (podľa možnosti nie obyčajné kovové). Šťavu môžme pripravovať na deň-dva vopred, skladujeme v chladničke v sklenených fľašiach. Stará šťava skysne a zhustne, ale ak nemáte čerstvú – vypiť sa to dá bez ujmy – len podľa mojej skúsenosti.

Použitie:
Šťavu je doporučené piť polhodinu pred hlavnými jedlami, aby stihla nerušene pôsobiť. Dávkovanie cca 1 dl v 1 dávke, piť po glgoch, pomaly, pritom presliňovať v ústach. Ak by z toho bolo ťažko – tak zmenšiť dávku, prípadne zriediť s vodou kvôli ich ľahšiemu stráveniu.

Pozn.: ak máte radšej jednoduchšie veci – pre občasné použitie pripravte šťavu zo samotnej cvikly, alebo s karotkou.
Cviklová a karotková šťava sú dostupné aj v obchodoch – ak veľmi neskúmate pôvod potravín.
Chuť cvikle môže byť rôzna – hnojená má zemitú až odpornú chuť, menej hnojená je chutná, až príjemne sladká. Zdroj: SMER Harmonia https://webmail.stuba.sk/~tibor.stujber/lie_stavy.htm

Odporúča sa piť zelené čaje, protipliesňove – mätový, echinaceový, essiac a pod. – 3 x denne -.

VODA – rozumej H2O, nie minerálne vody!

Pri každej chorobe, vrátane rakoviny je podstatné napraviť chronické dehydrovanie tela, ktoré s veľkou pravdepodobnosťou k vzniku choroby značne prispelo. Človek v 21 storoči je značne dehydrovaný preto, lebo vymenil čistú vodu za všakovaké nápoje, ktoré nielenže sú močopudné, ale sú doslova otrávené cukrami, kyselinami, farbivami sladidlami a podobne. Treba mať napamäti fakt, že takto chronicky dehydrované telo nie je ľahko znovu hydrovať, ako si to mnohí mylne myslia. Zvyčajne trvá aj 3 mesiace, aby sa vody zbavené telo znovu a do poslednej poškodenej bunky zavodnilo.

ENZÝMY Ďalšou absolútnou nevyhnutnosťou pre liečenie ťažko poškodených buniek (opäť, nie len pri rakovine), sú ENZÝMY. Každá patologická bunka je obalená hrubým bielkovinovým obalom, ktorý nedovoľuje imunite túto chorú bunku napadnúť. Sú to práve enzýmy a jedine enzýmy, ktoré dokážu tento bielkovinový obal narušiť.

PROBIOTIKÁ Keďže rakovina sa dáva do súvislosti s parazitmi, ako hlavne skrytými (latentnými) pliesňami, dôležitou súčasťou liečby sú probiotiká (súbor užitočných baktérii) na nápravu pliesňami premnoženej črevnej mikroflóry). Hoci mlieko a mliečne výrobky sa považujú za pliesňotvorné, naopak, kyslé mlieko, kyslé biele nesladené jogurty sú vhodnou probiotickou stravou. Kvalitné probiotika v doplnkovej forme nájdete v predajni Sklepareje na stránke www.doplnky.com .

Jedným z najdôležitejších prírodných zdrojov proti rakovine sú jadierka z kôstiek marhúľ obsahujúce takzvaný amygdalín (málo známy vitamín B17). Tento liek bol známy už v antickom svete a pri správnom postupe liečby dokáže zvrátiť rakovinové ochorenie i v pokročilom štádiu. Tento vitamín je nenávidený farmaceutickým priemyslom pre jeho efektívny účinok, ktorý by mohol zamedziť profitu z chemoterapii a ožarovaní. Avšak mnoho svetových odborníkov potvrdilo výnimočnosť tohoto prírodného lieku, ktorý nahrádza nedostatok enzýmu trypsín, ktorý za normálnych okolností kontroluje nežiadúci rast buniek v tele (vývin rakoviny).

Pred alebo počas každého jedla (pitia) je treba zjesť 6 jadier z marhúľ Týchto 6 jadier treba zjesť 7 až 8 krát denne (teda dohromady 40-50 denne). Ak to organizmus dovolí a neprejavujú sa žiadne vedľajšie účinky (kyanitída pri predávkovaní), pacient môže túto dávku málo zvýšiť. Jadierka sa musia rozžuť, napriek ich horkosti. Pred použitím marhuľových jadierok je nutné požiť prírodné tráviace enzýmy (30 minút pred jedlom na prázdny žalúdok!!!) , lebo enzýmy pomáhajú spomínanému vitamínu B17 preniknúť do rakovinového prostredia (ako sa spomínalo vyššie.

Iné dôležité vitamíny a antioxidanty:

AMYGDALÍN (VITAMíN B17) INJEKČNE – PODáVA SA HLAVNE VO VYSOKýCH šTÁDIACH NÁDOROV. TENTO VITAMÍN JE NEDOSTUPNÝ A NELICENCOVANÝ. OBJEDNAŤ SI HO MôŽETE NA https://cytopharmaexpress.com/osc/product_info.php?products_id=31&osCsid=37d547b01944039d2a82028d0d118dd0

Vitamín C (najlepšie s postupným uvoľňovaním) – vysoké dávky, ktoré možno postupne zvyšovať na 7000 až 10000mg denne. PRI VYSOKOM ŠTÁDIU RAKOVINY SA OBYČAJNE PODÁVA 1000 mg KAŽDÉ DVE HODINY, NIEKEDY KAŽDÚ HODINU!!!

Zinok – veľmi dôležitý pre dopravu vitamínu B17 do krvi!!!

Vitamín A a E mulsion

Selén

Existuje nespočetné množstvo prírodných antioxidantov, ktoré maju protirakovinový účinok.

Z celosvetového prieskumu je očividné, že tisíce ťažko chorých ľudí úspešne podstúpilo metabolickú liečbu. Vyliečenosť a nádej na prežitie je pri tejto liečbe NEPOROVNATEĽNE vyššia ako pri chemoterapiách (otrave CELÉHO organizmu), ožarovaniach (ktoré spaľujú bunky a často podnecujú ďalší vývin rakoviny). Zdá sa, ze hlavným účelom chemoterapií sú miliardové zisky spoločností. To je aj príčinou toho, že horeopísaná liečba sa neuznáva a farmaceutické spoločnosti sa všemožne snažia zabrániť rozšíreniu informácií o laetrile (vitamín B17).

Preložené a upravené z knihy ‘A Complete Handbook of Natural Cure’ (Kompletná kniha prírodných terapií) Napísal Prof. Shri H.K. Bakhru, Upravené Kampaňou za pravdu v medicíne

‘Byť na mieste pacienta, kúpim si stroj na mixovanie zeleniny a ovocia a taktiež mech marhuľových jadier (POZOR NA PREDÁVKOVANIE SA JADIERKAMI!) a cesnaku a jem ich, pokiaľ mi to telo dovolí , hovori Dr Nathanson z kliniky pre liečbu rakoviny v Kalifornii.

Iné pripomienky: Enzýmy sa musia jesť nalačno. Jadierka sa môžu jesť s jedlom (ale lepšie pred jedlom). Vitamíny sa majú jesť počas jedla.

Pripomíname, že dôležitým faktorom v boji proti rakovine je duševná rovnováha, hlavne vyhýbanie sa nenávisti, hnevu, zlobe. VODA JE NEODLÚČITEĽNOU SÚČASŤOU ZDRAVÉHO ČLOVEKA. ČLOVEK (CHORÝ OBZVLÁŠŤ) MUSÍ VYPIŤ ASPOŇ 2 A POL LITRA ČISTEJ NEBUBLInKOVEJ VODY DENNE (OKREM OSTATNÝCH TEKUTÍN!).

DESATORO onkologických prikázaní

(pre práve liečiacich sa pacientov)

1 – Odpustíš, budeš milovať svojich blížnych a zbavíš sa stresu a hnevu!

2 – Doplníš si stravu o vitamín B17 (marhuľové, jablkoví, slivkoví jadrá)!

3 – Vylúčiš mäso, mlieko, vajcia a iné živočíšne výrobky (aspoň dočasne)!

4 – Vylúčiš cukor, sladkosti a sladené nápoje! (rakovina miluje cukor)

5 – Zbavíš sa iných karcinogénov! (fajčenie, alkohol, fast food, vyprážanie, atď)

6 – Budeš jesť zeleninu, ovocie, strukoviny a iné plody zeme a BUDEŠ PIŤ VEĽA VODY a zelených čajov!

7 – Každé ráno vypiješ doma vyrobený zeleninový džús (lepšie rozmixovaný ako odšťavený)! (cvikla, zeler, mrkva, polovica zemiaku, petržlen) aspoň 4dl.

8 – Budeš jest veľa cesnaku, škorice a iných protipliesňových jedál!

9 – Maximálne zvýšiš príjem vitamínov, minerálov, enzýmov a antioxidantov!

10 – Budeš sa viac pohybovať (okysličovanie chorých buniek)!

 

 

zdroj: https://eldhwen.wordpress.com/2010/01/17/vyzivova-metabolicka-liecba-rakoviny/

© 2012 Všetky práva vyhradené.

Vytvorte si web stránku zdarma!Webnode