Čaga- najsilnejší antioxidant

 

Je všeobecne známe, že antioxidanty sú pre naše zdravie veľmi dôležité. Okrem toho, že v porovnaní s acai alebo čučoriedkami má čaga oveľa väčší obsah antioxidantov, pôsobí proti vírusom, zvyšuje imunitu a spomaľuje proces starnutia.  

 

Účinky Čagy 

Anti- mykotické

Anti- mikrobiálne

Anti- vírusové

Podporuje imunitu

Adaptagén

 

 

 

Čo je to ORAC ( Oxygen Radical Absorbance Capacity)?

 
Ide o novú metódu, ktorou sa dá odmerať hodnota antioxidantov v potrave. Nazýva sa Absorbčná Kapacita Kyslíkových Radikálov (v skratke ORAC). Je to merná jednotka pre antioxidanty, vyvinutá Národným Inštitútom pre starnutie v Národnom Inštitúte Zdravia (NIH).
 
Odhaduje sa, že 80-90% populácie sveta neskonzumuje ani polovicu odporúčanej dávky antioxidantov na to, aby mohli bojovať s voľnými radikálmi, s ktorými príde telo do kontaktu. Strava s vysokou hodnotou ORAC má pre zdravotne uvedomelých ľudí hodnotu zlata.
Aká je odporúčaná denná dávka?
 
Podľa výskumu Dr. Ronald Prior a Guahau Cao, potrebujeme približne 3000-5000 ORAC jednotiek denne. Šokujúce je, že väčšina ľudí skonzumuje  len 1200 ORAC jednotiek denne. Možno aj zjeme dostatok ovocia a zeleniny, ale nemajú vysokú antioxidačnú hodnotu. Nasledovná tabuľka nám ukáže hodnoty ORAC konkrétnejšie.

 

Čaga má najvyššia hodnota ORAC spomedzi všetkých prírodných potravín, vyššiu než acai.

 

Porovnanie hodnôt ORAC:

Čaga ......................146 700

Acai ..................1....102 700

Šípky ......................  96150

Petržlen ..................  73 670

Čierne maliny ...........  19 220

Zázvor ....................  14 840

 

Čaga- najsilnejší antioxidant

V tejto kategórii nie sú žiadne produkty.

© 2012 Všetky práva vyhradené.

Vytvorte si web stránku zdarma!Webnode